Levensverzekering

Door middel van een levensverzekering verzeker je je leven voor een bepaald bedrag met een bepaald doel.

Afhankelijk van het soort levensverzekering dat je afsluit, keert de verzekering uit bij in leven zijn op een bepaald moment of bij overlijden.

Een doel van een levensverzekering kan zijn om een bedrag bij overlijden te ontvangen bestemd voor je nabestaanden, of om je uitvaart te verzekeren. Daarnaast zijn er ook levensverzekeringen die als doel hebben je pensioen aan te vullen of een deel van je hypotheek af te lossen.


Kapitaalverzekering en renteverzekering

De uitkering kan in een keer gebeuren, dan noemen we dat een kapitaalverzekering of in termijnen, dan noemen we dat een renteverzekering.


Een traditionele levensverzekering of een beleggingsverzekering?

Er zijn levensverzekeringen waarbij de uitkering vaststaat. Dit zijn de meer traditionele levensverzekeringen. Maar tegenwoordig zijn er ook waarbij je de premie laat beleggen. Die vallen onder de beleggingsverzekeringen. Hierbij staat dan de uitkering op de einddatum echter niet vast.


Wanneer moet je nou eigenlijk een levensverzekering afsluiten?

En hoe vergelijk ik de opties van de verschillende verzekeraars? Op de website van de verzekeraars zie je veel informatie maar hoe kies ik daaruit? Dat is het moment om eens langs te komen bij Familiekantoor en je wensen en doelen te bespreken, wij kunnen je dan van het beste advies voorzien voor jouw specifieke situatie.

We hebben al vele mensen mogen helpen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 


Dus heb je vragen zoals:

  • Wat is eigenlijk het nut van een levensverzekering?
  • Hoe werkt de uitbetaling van een levensverzekering?
  • Wat kost een levensverzekering per maand?
  • Wat is voor mij de beste levensverzekering?

 

Wij zijn er om jou te helpen met een advies voor wat voor jou de beste oplossing is. Maak een vrijblijvende afspraak en laat je goed voorlichten over wat er specifiek voor jouw situatie belangrijk is.