Bewindvoeringservice

Wanneer regie even zoek is, zorgen wij voor rust.

Zelfstandig blijven zo lang het kan, wij helpen zodra het anders moet. 

Opeens sta je er alleen voor. Moeilijke vragen in een toch al lastige periode. Wie regelt eigenlijk mijn zaken als ik dat zelf niet meer kan?

Het zijn allemaal vragen die normaal pas aan de orde komen als het zover is. Of misschien heb jij er al een heel duidelijk beeld bij, maar wil je graag weten hoe je dit het beste kunt regelen. Wij hebben veel ervaring en kunnen je bij al deze zaken begeleiden om te zorgen dat je financiën geregeld worden als je dat zelf niet meer kunt. Of misschien heb je wel een ander doel. Jij weet zelf wat je wilt en wij helpen jou om dat te regelen. En als je het nog niet weet, dan zetten we samen met jou alles op een rijtje zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Speciaal hiervoor is onze bewindvoeringservice.

Want wie voert eigenlijk de regie als jij het zelf niet meer kunt? Er zijn best veel zaken waar je zelf niet altijd aan denkt. Het is een goed idee om iemand aan te wijzen met ervaring en verstand van zaken om dit voor jou te regelen op de manier zoals jij wilt.

Voorbeeld in de situatie met Lineke

Lineke hebben we geholpen in de situatie toen ze er onverwacht alleen voor stond. Toen ze dit zelf ervaarde vond ze het ook belangrijk om zelf alvast een paar stappen verder te denken en te bepalen wat ze zelf wil als er een tijd of situatie komt waar ze het niet meer zelf kan. Ze wilde iemand uit de directe omgeving die ze kon vertrouwen als medisch mentor. Wij hebben samen met haar een video opgenomen om al deze wensen goed vast te leggen, en dit ook op papier gezet zodat er geen onduidelijkheid kan ontstaan op een later moment.

Inzicht in wat er wel en niet mogelijk is

Bij nalatenschap kunnen wij ook de executeur zijn

Als levensexecuteur regelen wij bij leven bepaalde zaken op de achtergrond en als het nodig is treden voor op de voorgrond

Hulp bij kiezen van een medisch mentor

Wat kun je van ons verwachten met de bewindvoeringservice?​

We helpen je met de volgende zaken:

paper diploma

Nalatenschapscoach

Jij kiest hoe, wij regelen de dingen op de achtergrond.

phone

Hulp op afstand

Telefonische hulp bij alle vragen over bewindvoering.

customer support

Begeleiding nalatenschap

We kunnen het voor jou doen, of samen doen met de nabestaanden.

Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen of heb je andere vragen,

neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!


Veelgestelde vragen

Een levensexecuteur is aangesteld tijdens het leven van de erflater en is verantwoordelijk voor het beheer van de vermogens van de erflater indien deze niet meer in staat is om deze zelf te beheren. Een levensexecuteur heeft meestal dezelfde verantwoordelijkheden als een testamentair bewindvoerder, maar is al aangesteld voordat de erflater overlijdt.

Een executeur is verantwoordelijk voor de afwikkeling van een nalatenschap na het overlijden van de erflater. Een executeur is aangesteld door de erflater in een testament en is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de wensen van de erflater ten aanzien van de verdeling van de nalatenschap.

Een levensexecuteur en een executeur zijn beide benoemd door een erflater om bepaalde taken uit te voeren bij de afwikkeling van een nalatenschap. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is de timing van hun taakuitvoering.

Het is ook belangrijk om te weten dat een persoon zowel levensexecuteur als executeur kan zijn. Het hangt af van de specifieke situatie en de wensen van de erflater of er een levensexecuteur wordt aangesteld en of er een executeur wordt benoemd in het testament.

Aan deze dienst verwante producten

Ervaringen met bewindvoeringservice

Onze klanten zijn ons dierbaar en we zijn trots als we lezen over hun goede ervaringen met Familiekantoor. We delen deze ervaringen dan ook graag met jou.

Wij zijn heel erg tevreden, goede voorlichting en alles heel duidelijk uitgelegd. Als er een 10 bij had gestaan hadden ze van ons een 10 gekregen!

Hanneke

bewindvoeringservice
Zeer overzichtelijk financieel plaatje gepresenteerd over ons huidige en door mogelijke veranderende omstandigheden gewijzigde situatie. Heeft ons heel veel duidelijkheid en rust gegeven.

TL

bewindvoeringservice

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?